Mekkora helyre van szüksége a zenekarnak és felszerelésének?

Minimálisan 4x1,5 méter, vagy 3×3 méter szükséges. Ha nagyobb hely áll rendelkezésre, akkor szellősebben állunk fel (ami számunkra is kényelmesebb), ha kisebb, akkor szűkebben, de eddig még mindenhol megtaláltuk a megoldást...

Party zenekar vagy lakodalmas zenekar vagytok?

2 in 1:) Esküvői zenekarok keresésénél első és legfontosabb szempont, milyen zenét szeret az ifjú pár. A mulatós zenekarok, lakodalmas zenészek sem kizárólag lakodalmas zenét játszanak, és egy partyzenekar sem csak slágerzenét. A party zenekarok műsorában ugyanúgy helyet kapnak a mulatós zenék is. Zenekarunk inkább a könnyűzenei műfajban érzi otthon magát, de mindig azt játszuk, amire igény van. Ebben az elmúlt több mint 15 év során elég nagy tapasztalatra tettünk szert.

Mire van szükségetek a helyszínen?

Zenekari felszerelésünk teljes, minden hang- és fénytechnikai berendezést mi biztosítunk, így számunkra csak a helyet, és a zenekar 5-10m-es körzetében 1db 230V-os konnektort kell biztosítani.
Szélsőséges esetekben (nagyobb szabadtéri rendezvények, vagy 500 fő feletti sportcsarnok, sátor, stb.) extra hangosításra lehet szükség, ezt ebben az esetben plusz költségért tudjuk biztosítani.

Milyen stílusú zenéket játszatok?

Műsorunkat az élő igények alakították. Igyekszünk mindenféle zenei stílust lefedni, amire egy igazi zenés, táncos rendezvényen szükség lehet. Ugyanúgy nagy hangsúlyt fektetünk a régi slágerekre, mint az újakra. Repertoárunkat folyamatosan bővítjük és alakítjuk, hogy mindig mindenhol megfeleljen az igényeknek.

Zenéltek vacsora alatt?

Kérésre a vacsora alatt halkabb zenét tudunk játszani élőben, de tapasztalataink alapján erre nem nagy szükség van, mivel ilyenkor mindenki az étkezéssel van elfoglalva és a násznép szívesen beszélget. Így ilyenkor lejátszóról, általában válogatott, a vacsora hangulatához illő dalokat teszünk be. Esetenként, ha a fogások között nagyobb szünet kínálkozik, azt kihasználva újra élőzenével szórakoztatjuk a közönséget.

A rendezvény szüneteiben is szól a zene?

Természetesen igen, ilyenkor lejátszóról szól aláfestő zene, de persze csak akkor, ha épp nem egy másik eseményé a főszerep. (pl. Játék, beszéd, díjkiosztó, tombola, stb.)

Kell-e ismernetek a rendezvény menetét?

Mindenképp előny, ha ismerjük a menetrendet, így tudunk előre tervezni. De ha erre nincs lehetőség, akkor sem esünk pánikba, láttunk már 'néhány' rendezvényt, rugalmasan alkalmazkodunk, és rögtönözünk. Szívesen segítünk is a program ésszerű kialakításában, ha erre igény van!

Beleszólhatunk-e a repertoár összeállításába?

Természetesen lehetnek preferált stílusok illetve rögtönzött szám kérések, de mindig kerek egész műsorban gondolkodunk, így a kívánságokat is igyekszünk mindig a megfelelő helyére beilleszteni. Előzetesen szívesen vesszük a zenei elképzeléseket, ötleteket, de a műsor kialakítását szerencsésebb, ha ránk bízzátok.:)

Van-e lehetőség egy időpont feltételes lefoglalására/fenntartására?

Ha jelzitek szándékotokat egy időpont lefoglalása iránt, de a döntéshez még időre lenne szükségetek, van lehetőség egy úgynevezett 'ceruzás bejegyzésre'. Ilyenkor a közös megegyezésnek megfelelően, (de jellemzően 1 hetes időszakra) GARANTÁLJUK, hogy nem adjuk más érdeklődőnek a kiszemelt időpontot. Ezt szükség esetén meg is hosszabbíthatjátok, de amennyiben az időszak lejártáig nem jelentkeztek, az időpontot újra szabaddá tesszük.
FONTOS: A telefonos érdeklődés vagy emailben történt árajánlatkérés még nem jelenti önmagában az időpont fenntartását! A szabad időpont ilyenkor az elsőként írásos megrendelőt küldőé lesz!

Van lehetőség személyes találkozóra az esküvő előtt?

Természetesen, Székesfehérvár és környékén személyes beszélgetésre is sort keríthetünk.

Hogyan rendelhetünk meg titeket?

Emailben, a rendezvény dátumának és az ifjú pár vagy a rendezvényszervező pontos elérhetőségeinek megadásával. (email és telefon) Ezen felül, ha igényt tartotok rá, írásos megállapodást is köthetünk.

Játszotok-e mulatós-, lakodalmas zenét?

Igen, de leginkább csak kérés esetén. Jellemzően a menyecsketánc alatt szoktunk mulatós zenével kísérni, igény esetén ezen felül, jellemzően blokkokban plusz 1 órát, de zenekarunk inkább a könnyűzenei vonalon szeret mozogni.

Milyen hosszú zenei blokkokat játszotok, mennyi szünetet tartotok?

A blokkok kb 50-75 perc közöttiek, de természetesen ha a rendezvény menete úgy kívánja, ettől némileg el tudunk térni. Ezen felül úgy gondoljuk, hogy a mennyiség inkább a minőség rovására menne. Kb 15 perces szüneteket szoktunk tartani, ezeket igyekszünk úgy időzíteni, hogy arra az egyébként is kötelező leállást jelentő eseményeket (pl.: beszéd, tortázás, tombolahúzás, vetítés, stb.) használjuk fel.

Külföldi zenéket is játszotok?

Igen, rengeteg angol és spanyol nyelvű sláger is van a palettánkon, böngészd át Repertoárunkat. Énekeseink több nyelven is beszélnek (angol, spanyol), figyelünk a jó kiejtésre és hangzásra. Így külföldi násznép esetén is nyugodtan keress minket!

Mikor érkeztek meg a helyszínre?

Jellemzően a műsorunk kezdése előtt 90 perccel – de ez megbeszélés kérdése. A felszerelés kényelmes beüzemeléséhez és a hangbeálláshoz kb. 1 óra szükséges. Ez indokolt esetben akár 30-40 percre is csökkenthető, de szeretünk alapos munkával felkészülni, illetve tartalék időt beütemezni.

Milyen ruhában léptek fel?

Öltözködésünkkel alkalmazkodunk a rendezvény elvárásaihoz, hangulatához és nívójához. Ha ezt előre megbeszéljük (és lehetőségünk engedi), igyekszünk a rendezvény színvilágával, stílusával harmonizálni. Pl voltunk már rockabilly esküvőn is, vagy farsangi buliban.

A zenekari tagokon kívül, kell e extra személyzettel számolnunk (pl. technikus, sofőr, pap...)?

Zenekarunk 1 fő technikus kollégával dolgozik. Ritka esetben, amikor nagyobb távolságra kell utaznunk (mondjuk 100km felett), igyekszünk a vezetést sofőrrel bízni, hogy erőnket ne az utazásra, hanem a bulira tudjuk koncentrálni! Ha számukra is akad bent egy szék (hogy ne kelljen autóban töltenie az egész éjszakát), vagy akár egy tányér az ünnepi menüből, kedves figyelmességnek vesszük. Természetesen ők is az alkalomhoz illő öltözetet viselnek.

A házasságkötést helyben az udvaron szeretnénk megtartani. Tudtok segíteni a hangosításában?

Igen, erre vonatkozóan személyre szabott árajánlatban tudunk részletes információt adni. A felszerelést természetesen kezeljük is, a ti dolgotok a szertartásra megálmodott számok összeválogatása, illetve a hangosítás helyén asztal, és áramforrás biztosítása (tehát 230V-os konnektor az asztal lábánál).

Beszédekhez, köszöntőkhöz tudtok-e biztosítani vezeték nélküli mikrofont?

Igen. Kérlek, jelezzétek előre, ha ilyen jellegű kérésetek lenne.

Tudtok-e a vőfélynek/ceremóniamesternek vezeték nélküli mikrofont biztosítani?

Ha a nagy nap levezetését egy barátodra, családtagodra vagy rokonodra bíztad, igyekszünk mindenben segíteni neki, így mikrofont is biztosítunk számára. Ha a rendezvényed levezénylését olyan személyre bíztad, aki pénzt kér a fellépésért, és szüksége van a munkájához mikrofonra, akkor hozza magával a számára szükséges felszerelést! (mint ahogy azt mi is tesszük!) Ez nálunk elvi kérdés.
Természetesen, ha saját mikrofonját hozza, azt szívesen bekötjük felszerelésünkbe.

Van lehetőség zene lejátszására? Milyen adathordozón adjuk oda és mikor?

Maximalisták vagyunk, így a rendezvényen elhangzó zeneszámokat is szeretjük előre meghallgatni. Nincs rosszabb egy megugró CD lemeznél, vagy egy rossz minőségű, szinte bugyborékoló mp3-nál. Ilyenkor a közönség általában a zenekar felé néz, aki legtöbbször tehetetlen ebben a helyzetben. Ezt elkerülvén, a dalokat mihamarabb, de legkésőbb a rendezvény előtt 3 nappal emailben várjuk, mp3 formátumban. Azt ellenőrizzük, és ha mindent rendben találtunk, mp3 lejátszónkra tesszük. Természetesen adódhat olyan helyzet, amikor szükség lehet a rendezvényen hozott zenék azonnali lejátszására, ilyen esetekben pendrive-ról és mobiltelefonról tudunk dalt lejátszani.
FONTOS: CD/DVD lemezről, kazettáról, VHS magnóról és lyukszalagról nem áll módunkban zenét lejátszani.:)

Tudtok-e másik zenekart ajánlani, ha az általunk kiszemelt időpont már foglalt?

Természetesen szívesen segítünk nektek, sok jó zenészt, zenekart ismerünk, akiket jó szívvel ajánlunk, de a rendezvény színvonaláért felelősséget nem tudunk vállalni. Látogassátok meg Partnereink menüpontunkat.

Tudtok-e ceremóniamestert, fotóst, rendezvényszervezőt, stb ajánlani?

Mivel már rengeteg rendezvényen, esküvőn megfordultunk, sok más szolgáltatóval sikerült megismerkednünk, vagy akár partneri kapcsolatot is kialakítanunk. Őket Partnereink menüpontunkba gyűjtöttük össze.